Kamionski transport za Rusiju i iz Rusije je veoma zahtevan posao i predstavlja priličan izazov za mnoge kompanije.

Rusija je najveća zemlja na svetu, zauzima osminu površine planete i proteže se duž devet vremenskih zona. Zbog toga je, priličan izazov, obezbediti servis zbirnog transpota robe za i iz Rusije i svako ko vam kaže drugačije, jednostavno rečeno – laže.

Ova ogromna zemlja je sačinjena od 46 oblasti (provincija), 22 republike, 9 teritorija, 5 autonomnih okruga i 3 federalna grada (veliki gradovi koji funkcionišu kao posebni regioni). Sve to je povezano sa preko 900.000 km puteva i to vam jasno govori koliko je ozbiljan izazov obezbetiti pouzdana rešenja za transport za Rusiju, a pogotovo rešenja za zbirni transport.

Još jedna stvar koja predstavlja problem, jeste činjenica, da se velika većina robe iz Srbije za Rusiju, transportuje kao puni kamionski utovari, pre svega, zbog toga što su najčešće u pitanju sirovine i roba male vrednsoti, a redovne zbirne linije za Rusiju (kada želite prevesti manju količinu robe), iz Srbije praktično da ne postoje.

Zbog toga, mnogi prevoznici mogu ponuditi ograničene servise za izvoz prema Rusiji i kada želite prevesti manju količinu robe većina prevoznika će vam ponuditi jedino rešenje da angažujete ceo kamion za transport, što se skoro nikada ne isplati.

Naš servis zbirnog transporta robe za Rusiju prevazilazi ove izazove. Mi radimo sa partnerima iz EU i u mogućnosti smo ponuditi zbirni transport za Rusiju preko sabirnih centara naših partnera u Nemačkoj, odakle se svake nedelje organizuju polasci za Rusiju. Sarađujemo sa pouzdanim partnerima što nam omogućava da ponudimo servis koji vas neće koštati čitavo bogatstvo.

Pročitajte još:  Razumevanje važnosti utovarnih metara u transportu

Kako sve to funkcioniše u praksi:

  • preuzimamo robu bilo gde u Srbiji
  • izvozno carinimo robu u Srbiji
  • vašu robu dopremamo do sabirnog centra u Nemačkoj
  • iz Nemačke organizujemo redovne zbirne linije za Rusiju – svake nedelje
  • robu dostavljamo na željenu destinaciju bez obzira koja oblast Rusije je u pitanju

Zbog specifičnosti ruskog tržišta, uvozno carinjenje u Rusiji se najefikasnije realizuje preko lokalnih agenata i u najvećem broju slučajeva vaš primalac robe u Rusiji (kada je u pitanju izvoz) će organizovati celokupnu proceduru uvoznog carinjenja. Međutim, ukoliko je potrebno organizovati i uvozno carinjenje u Rusiji i tu vam možemo pomoći, jer sarađujemo sa lokalnim kompanijama, te vašu robu možemo ocariniti na samoj granici ili po pristizanju na destinaciju.

Naravno, u mogućnosti smo ponuditi i zbirni transport iz Rusije za Srbiju na isti način.

Najveći deo našeg posla, kada je u pitanju zbirni transport robe za Rusiju, predstavlja transport paletizovane robe. Međutim, mi ne transportujemo robu samo na standardnim paletama, već smo u mogućnosti obezbediti transport robe na nestandardnim paletama, robu u sanducima, mašine, kutije ili bilo koju drugu vrste robe, bez obzira da li je u pitanju izvoz za Rusiju ili uvoz iz Rusije.

Pored samog kamionskog transporta robe za Rusiju i iz Rusije, IK Speditor takođe može da vam ponudi i veoma ekonomična rešenja avionskog transporta robe. Naravno, avionski transport robe, kao najskuplji vid transporta, preporučujemo samo kada je u pitanju manja količina robe ili roba koja mora stići na određenu destinaciju u što kraćem vremenskom periodu.

posaljite upit

Start typing and press Enter to search