image image image image
Kancelarija na aerodromu Imajući u vidu rastući značaj avionskog transporta za lokalne kompanije, sa velikim zadovoljstvom obaveštavamo Vas da smo otvorili kancelariju na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu. Sada, Vaše avionske pošiljke prihvatamo još efikasnije i pouzdanije kako u izvozu tako i u uvozu, nudeći kompletan servis "od vrata do vrata" sa svim propratnim uslugama (carinjenje, dostava, preuzimanje robe i sl.).
Južna Koreja Ukoliko imate potrebe za avionskim transportom iz Južne Koreje spremili smo za vas jedinstvenu ponudu. Ne morate biti veliki igrač da biste dobili najbolje cene. Pošaljite nam upit a mi ćemo za vas obezbediti najbolju cenu i uslove na tržištu.
Amerika - avionom ili brodom Da li Vaša kompanija ima potrebe za brzim i pouzdanim transportnim rešenjima iz Amerike ? U mogućnosti smo ponuditi Vam personalizovana logistička rešenja kako za avionski transport iz Amerike tako i za zbirni kontejnerski transport posebno pogodan za manje količine robe.
Izrael, može i na kubik U saradnji sa renomiranim partnerima i konsolidatorima u mogućnosti smo ponuditi Vam veoma povoljnu i fleksibilnu uslugu organizacije transporta zbirnih kontejnerskih pošiljki za Izrael i iz Izraela uz veoma kratko tranzitno vreme. Ukoliko imate potrebu za transportom manje količine robe a nemate mogućnosti organizovati transport punih kontejnera ili Vam je to ne isplativo budite slobodni prepustiti se našim profesionalcima i logističkim rešenjima kreiranim po Vašim potrebama.
CEMT (ECMT) dozvole...

Evropska konferencija ministara prevoza (ECMT) od svog osnivanja 1953. godine, nastoji olakšati međunarodni drumski prevoz i integrisati dotična tržišta. Multilateralna kvota prevoznih dozvola uvedena je 1. januara 1974., i Savet ministara je smatrao da su učinili dobar korak prema postepenoj liberalizaciji drumskog prevoza tereta.

Spomenuto dostignuće se moglo ostvariti samo zajedničkim snagama Zemalja članica i nastojanjima da se usklade uslovi konkurencije drumskih prevoznika iz različitih zemalja i način prevoza.Uvođenjem normi s obzirom na emisiju buke i hemijskih sastojaka izduvnih gasova za "zelene" kamione, a potom i strože norme za izduvne gasove i sigurnosnu opremu za "zeleniji i sigurni" kamion, kao i za "EURO3" i "EURO4" kamion, multilateralna kvota se takođe zalaže za ekološka i sigurna vozila. Multilateralno obilježje dozvola služi takođe racionalizaciji korištenja vozila smanjivanjem broja praznih vožnji.

Sledeće Zemlje članice učestvuju u kvota sistemu: Albanija, Armenija, Austrija, Azerbajdžan, Bjelorusija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Republika Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Makedonija, Gruzija, Nemačka, Grčka, Mađarska, Irska, Italija, Latvija, Lihtenštajn, Litva, Luksemburg, Malta, Moldavija, Holandija, Norveška, Poljska, Portugal, Rumunija, Ruska Federacija, Srbija i Crna Gora, Slovačka, Slovenija, Španija, Švedska, Švicarska, Turska, Ukrajina i Velika Britanija.

ECMT dozvole su multilateralne dozvole za međunarodni prevoz robe drumskim transportom, koji vrši prevozničko preduzeće Zemlje članice ECMT –a, na temelju kvota sistema, a prevoz se obavlja:

• među Zemljama članicama ECMT – a i

• u tranzitu kroz područje jedne ili više ECMT Zemlje članice i to vozilima registrovanim u Zemlji članci ECMT-a.

Dozvole ne važe za prevoz između Zemlje članice i treće države. Na primer, vozilo koje vrši prevoz između Norveške (ECMT Zemlje članice, uključene u kvota sistem) i Irana kao krajnje destinacije (zemlje koja nije članica ECMT-a, ali graniči sa Zemljom članicom ECMT-a), ECMT dozvola ne važi.

ECMT dozvole važe ako je u pitanju tranzit kroz treću državu (na primer, utovar u Norveškoj, a istovar u Rusiji, tranzit kroz Iran).

Ako se roba prevozi preko Zemlje članice ECMT-a gdje je upotreba ECMT dozvola ograničena, kroz spomenute zemlje moguće je proći bilateralnom dozvolom, 2 zajedničkom dozvolom ili drugim načinom prevoza ("auto voz" (vlak, brod, ...)), ECMT dozvola će ostati u vozilu od mesta utovara do mesta istovara.

Postoje godišnje dozvole u zelenoj boji, koje vrede za tu kalendarsku godinu (od 1. januara do 31. decembra) i kratkoročne dozvole žute boje, koje vrede 30 dana i označene su sa natpisom "kratkoročne dozvole".

ECMT dozvole i dnevnik putovanja se izdaju preduzeću za drumski prevoz od strane nadležne državne službe u zemlji u kojoj je preduzeće osnovano, Zemlje članice ECMT-a, prema propisima i pravilima u toj državi.

ECMT dozvole se izdaju, zavisno o nacionalnim propisima, poduzećima za drumski prevoz koja su propisno ovlaštena od strane nadležne državne službe zemlje u kojoj je poduzeće osnovano.

ECMT ne zaračunava naknadu Zemljama članicama za licence. Visina naknade koju plaćaju prevoznici isključivo je određena od strane Zemlje članice u skladu sa nacionalnim zakonodavstvom.

Korištenje ECMT dozvola

Dozvolu može u određeno vreme koristiti samo jedno vozilo. Dozvola mora biti u vozilu od mesta utovara (sve dok se vozilo natovari) do mesta istovara (sve dok se vozilo ne istovari) ili u toku cele vožnje praznog vozila.

Zemlja utovara vozila se može razlikovati od zemlje porekla tereta.

ECMT dozvola ne odobrava kabotažu.

ECMT dozvola ne oslobađa prevoznika od potrebnih dozvola za prevoz izvanrednog tereta u pogledu veličine, težine ili specifične kategorije tereta (na primer, opasan teret).

ECMT dozvola se može koristiti za vozila u zakupu ili na leasing, bez vozača od strane prevozničkog preduzeća za koje je licenca izdana. Vozilo mora biti isključivo na raspolaganju prevozničkom preduzeću koje ga koristi i vozi ga osoblje tog preduzeća.

ECMT dozvole se ne mogu preneti od strane prevozničkog preduzeća na treće lice.

Budući da ime preduzeća mora biti naznačeno na prvoj stranici dozvole, neophodno je da se to ime podudara sa imenom osobe koja upravlja vozilom.

U slučaju da putovanje započne, ili sa godišnjom ili sa kratkoročnom dozvolom i nastavlja se sa drugom, izdana za sledeće tekuće razdoblje, obe dozvole moraju biti u vozilu tokom celog putovanja.

ECMT dozvole, dnevnici putovanja i slične potvrde ne smeju biti obloženi folijom ili sličnim omotima.

 

Informišite se redovno