image image image image
Kancelarija na aerodromu Imajući u vidu rastući značaj avionskog transporta za lokalne kompanije, sa velikim zadovoljstvom obaveštavamo Vas da smo otvorili kancelariju na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu. Sada, Vaše avionske pošiljke prihvatamo još efikasnije i pouzdanije kako u izvozu tako i u uvozu, nudeći kompletan servis "od vrata do vrata" sa svim propratnim uslugama (carinjenje, dostava, preuzimanje robe i sl.).
Južna Koreja Ukoliko imate potrebe za avionskim transportom iz Južne Koreje spremili smo za vas jedinstvenu ponudu. Ne morate biti veliki igrač da biste dobili najbolje cene. Pošaljite nam upit a mi ćemo za vas obezbediti najbolju cenu i uslove na tržištu.
Amerika - avionom ili brodom Da li Vaša kompanija ima potrebe za brzim i pouzdanim transportnim rešenjima iz Amerike ? U mogućnosti smo ponuditi Vam personalizovana logistička rešenja kako za avionski transport iz Amerike tako i za zbirni kontejnerski transport posebno pogodan za manje količine robe.
Izrael, može i na kubik U saradnji sa renomiranim partnerima i konsolidatorima u mogućnosti smo ponuditi Vam veoma povoljnu i fleksibilnu uslugu organizacije transporta zbirnih kontejnerskih pošiljki za Izrael i iz Izraela uz veoma kratko tranzitno vreme. Ukoliko imate potrebu za transportom manje količine robe a nemate mogućnosti organizovati transport punih kontejnera ili Vam je to ne isplativo budite slobodni prepustiti se našim profesionalcima i logističkim rešenjima kreiranim po Vašim potrebama.
Selidba za Ameriku
Sastavili smo ovaj dokument kako bismo vam pomogli da razumete šta se sve dešava kada šaljete Vaše stvari za Ameriku i kako bismo Vas informisali o prodecurama nakon pristizanja robe na destinaciju. Pažljivo pročitajte ove informacije i budite slobodni kontaktirati nas po pitanju detaljnijih informacija u vezi sa selidbom za Ameriku. Ove informacije su date bez obaveza i na sopstveni rizik.

Avionski tranpsort

Cene avionskog transporta su zasnovane na težini vaših pošiljki. Ukoliko imate malu pošiljku (ispod 35kg), najbolje je takvu pošiljku slati avionom po principu od vrata do vrata. Ukoliko imate takvu pošiljku i razmišljate se oko slanja pošiljke avionom budite slobodni kontaktirati nas kako bismo vam ponudili najekonomičnije rešenje za vaš transport. Osim toga što avionski transport može biti jeftiniji od drumskog ili kontejnerskog transporta kada su u pitanju male pošiljke, postoji još jedna evidentna prednost avionskog transporta a to je vreme dostave. U avionskom transportu to je obično od 5 do 10 dana u zavisnosti od relacije. Ukoliko želite još dodatno da uštedite možemo vam ponuditi avionski servis samo do odredišnog aerodroma. Ovo znači da možete lično preuzeti pošiljku od agenta na aerodromu umesto da je čekate na kućnoj adresi. Koristeći ovaj servis i pored aerodromskih troškova, troškova agenta i uvoznog carinjenja, možete uštedeti značajnu svotu novca izbegavajući troškove dostave na kućnu adresu.

Pristizanje robe u Ameriku

Nakon slanja pošiljke uredno ćemo vas obaveštavati o trenutnoj lokaciji kao i o očekivanom vremenu pristizanja pošiljke na destinaciju. Nakon pristizanja pošiljke obevestićemo vas i tome i naš agent na destinaciji ranije će vas kontaktirati kako biste pripremili sve papire za carinske formalnosti. Naš agent je u mogućnosti organizovati carinske formalnosti koje traju od 8 do 15 dana  u zavisnosti od sezonskih oscilacija. Vreme dostave na krajnju destinaciju može varirati u zavisnosti od samoe destinacije i u okviru Amerike traje od 7 do 20 dana. 

Troškovi ispitivanja

Usled veoma stroge kontrole na aerodromima i lukama sve više kontejnera i pošiljki se šalje po nalogu carine na rengensko snimanje i ispitivanje nakon pristizanja u Ameriku. Ukoliko se ovo dogodi naš agent ili mi lično ćemo vas kontaktirati radi plaćanja zahtevanih pregleda. Za neke pošiljke (posebno kontejnerske) može se desiti i da se prazan kontejner usled carinskih formalnosti na bude vraćen u luku u za to predviđenom vremenu te se mogu pojaviti dodatni troškovi ležarine za kontejner. Kako je ove troškove teško predvideti isti se po običaju plaćaju direknto u luci na destinaciji.

Carinske formalnosti

Morate biti prisutni u Americi i morate imati dozvoljen boravak u Sjedinjenim Američkim Državama kako biste mogli ocariniti pošiljku. Servis od vrata do vrata uključuje carinske formalnosti na carinskom formularu 3299. Pošiljke antikviteta, komercijalne robe (uključujući nove stvari) ili specijalne kupovine zahtevaju formalnu carinsku proceduru koja povećava troškove uvoznog carinjenja.

Obratite pažnju da nije moguće transportovati oružje, replike oružja, vatromete i druge eksplozive, lekove, pornografski materijal, ne prerađeno krzno, hranu, alkohol kako u avionskom transportu tako i u kontejnerskom transportu. Takođe za transport motora, čamaca, automobila i drugih prevoznih sredstava postoje posebne carinske formalnosti.

Sve pošiljke koje stižu u Ameriku moraju se ocariniti. Kako biste ocarinili robu morate posedovati određena dokumenta. Glavni formular za carinjenje je 'Declaration for Free Entry of Unaccompanied Articles' takođe poznata i kao formular 3299. Takođe biće vam potrebno i ovlašćenje i dopusku deklaraciju. Zajedno sa ovim formularima biće vam potrebna kompletna lista spakovane robe kao i fotokopija pasoša i vize ukoliko je imate.

Na kraju budite slobodni da nas kontaktirate ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi sa formalnostima transporta i selidbe za Sjedinjene Američke Države.

Sve ove informacije date su radi upućivanja u procedure i formalnosti i ne moraju biti u potpunosti ispravne. 


 

Informišite se redovno